Robert Ven valmistautuu olympiakarsintoihin Italiassa

Hämeen Sanomat 26.3.2021 Pertti KoivunenRobert Ven harjoittelee Hämeenlinnassa Katumajärvellä. Olympiakarsintoihin hän on kuitenkin valmistautunut koko talven Italiassa.  KUVA: Tomi Vesaharju / HäSa, arkisto

Robert Ven valmistautuu olympiakarsintoihin Italiassa

Hämeenlinnan Soutajien edustajalla on vielä kaksi mahdollisuutta päästä ensi kesän Tokion kisoihin.  >URHEILU A16—A17

Rober Ven on harjoitellut marraskuusta saakka Italiassa. KUVA: Ilona Hiltunen

Venillä on hihassaan vielä pari korttia

Hämeenlinnan Soutajien edustaja tavoittelee jälleen paikkaa Tokion olympialaisiin. Hyvin sujuneen Italian-leirin antia testataan kovassa kisassa pääsiäisen jälkeen.

Hämeenlinnan Soutajien Robert Ven, 30, on valmiina kauden ensimmäiseen kovaan kisaansa. Talven Italiassa harjoitellut hämeenlinnalainen tavoittelee paikkaa Tokioon olympialaisiin Euroopan karsintaregatassa huhtikuun 5—7. päivinä Varesessa.
PerinteisenGaviraten maajoukkueleirin päätteeksi mies uskoo olevansa täydessä iskussa. Hyvää lupaa muun muassa se, että hän voitti maaliskuussa Comossa italialaisten oman kisan jättäen taakseen monta kovaa saapasmaan soutajaa.
-Kunto on nyt kyllä ihan hyvä. Kauden ensimmäinen isompi kisa on tietenkin tietyllä tapaa jännä paikka, mutta se on kaikille sama. Isot asiat ovat kunnossa ja se on tärkeää. Tottakai on pikkujuttuja, jotka voisivat olla paremmin, mutta niinhän se on ollut aiemminkin, Ven muistelee.
Venillä on edessään jälleen kova urakka. Olympiaunelma toteutuu yksikköjen (M1X-luokka) 2000 metrin kisassa, jos mies yltää kolmen sakkiin.
-Kaiken pitää onnistua ihan nappiin. Luottoa omaan tekemiseen kyllä taas riittää, Ven vakuuttaa.
Venillä on hihassaan vielä yksi kortti, jos olympiapaikka ei irtoa Varesen regatasta. Luzernissa Sveitsissä toukokuun 15.—17. päivinä nimittäin soudetaan vielä maanosien olympiakarsinta, josta Tokioon pääsee kaksi urheilijaa.
Saattaa olla, että mies on mukana myös Varesessa heti olympiakarsintojen jälkeen käytävissä olympiakarsintojen EM-kisoissa.

Hämeen Sanomat— Pertti Koivunen