Soudun EM-kisat 2-5.8.2018 Glasgow Skotlanti

Soutajien urakka EM-kisoissa Glasgow’ssa päättyi sunnuntaina. Kovan taistelun jälkeen Robert oli B-finaalin viides ajalla 7.00,78, lopullinen sijoitus oli 11:s. B-finaalin voitti ranskalainen Thibaut Verhoeven ajalla 6.55,73. “Lopputulos ei tietenkään lämmitä. Parempaa tulosta haettiin. Kisat olivat vähän hankalat alusta asti. B-finaali oli ihan kohtalainen veto”, Robert sanoi Yle Urheilulle.

Kauden päätavoite on vielä edessä, MM-kisat Bulgariassa. Siellä Robertin tavoite on päästä 12 joukkoon. “Se on älyttömän kova tavoite, taso on ollut laaja tänä vuonna. Toivotaan, että kuntopiikki osuu sinne”.

YLE AREENA EM-Soutu B-Finaali M1X ja Robert haastattelu:

video
play-sharp-fill

Semifinaalissa Robert jäi viidenneksi ja soutaa sunnuntaina 5.8.2018 B-finaalissa.
B-finaali lähtö klo 12.34, silloin taistellaan sijoituksista 7-12.

“Valitettavasti tänään ei saanut hyvää latausta kisaan eikä itsestä irti niin kuin olisi halunnut. Huomenna taistellaan vielä ihan hyvistä sijoista, joten kerran vielä kovaa alusta loppuun”, Robert sanoi semifinaalin jälkeen.

Robert souti keräilyeränsä toiseksi hienolla ajalla 6:59.17 ja varmisti pääsyn EM-soutujen semifinaaliin. Semifinaalit soudetaan lauantai 4.8.2018 alkaen klo 12.36.

Kertaalleen tämän kauden maailmancupissa välieriin yltänyt Ven oli tyytyväinen tahmean avauspäivän jälkeen.

– Hyvä veto tänään ja hienoa päästä taas semeihin. Sain hyvin kasattua itseni eilisestä, vaikka aina sitä vähän on epävarma olo huonon soudun jälkeen. Tänään oli vireys ihan eri luokkaa kuin eilen. Huomenna kova semifinaali ja paineet muilla, joten kovaa lähdetään jahtaamaan ja taistelemaan, Robert sanoi.

Tulokset EM-soutu 2018 R2 M1X:

YLE Areena 3.8.2018 R2 M1X soutu:

video

YLE Haastattelu 3.8.2018 R2 M1X soudun jälkeen:

video

EM-soutujen alkuerien avauksessa Robertille sijoitus neljäs. Robert sai jostain syystä kisan aikana kramppeja eikä kyennyt normaaliin soutuunsa.  3.8.2018 edessä keräilyerä R2 MIX klo 12.00. Nopeaa palautumista haetaan ja taistellen keräilyeriin, keräilyerien sijoituksilla 1-3 pääsee semimifinaaleihin.

Robertilla takana 11. sija Luzernin maailmancupista, jonka jälkeen harjoittelu sujunut hyvin kotona.

30.7 maanataina suunta kohti Glasgown Euroopan mestaruuskisoja. Soutu osana monilajitapahtumaa kun Glasgowssa kilpaillaan soudussa, uinnissa, pyöräilyssä, thriatlonissa, golfissa, voimistelussa ja Berliinissä yleisurheilussa. Yle on tiiviisti seuraamassa kisoja ja torstaina voit seurata alkueriä suoraan Areenasta ja Eurosportilta.