Terveiset talvileiriltä 2014 Italiasta

Terveisiä kevään ensimmäiseltä leiriltä Gaviratesta Italiasta.Olosuhteet ovat suosineet meitä soutajia täällä pohjois-Italiassa Alppien tyvessä. Lämpöä on riittäny vuoden ajankohtaan nähden mukavasti eivätkä tuuletkaan ole kiusanneet. Vierailemme Suomen soutumaajoukkueen kanssa paikallisen soutuseuran tiloissa, jossa on hyvät puitteet. Maajoukkueesta meitä on ollut tiivis neljän miessoutajan ryhmä, Samuli Cederström, Joel Naukkarinen, Antti kilpeläinen ja minä, joita on valmentanut Jani Heino. Pääasiassa olemme keskittyneet tekniikkaan ja harjoittelu on ollut aerobis-painotteista. Puntin puolella ollaan myös keskitytty lajinomaiseen voimaan.Meillä oli myös ilo päästä tutustumaan Gaviratessa sijaitsevaan Austraalialaisten urheiluinstituutin Euroopan harjoittelukeskuksen tiloihin. Soutajien lisäksi keskusta käyttävät myös muiden lajien austraalialaiset huippu-urheilijat.


Keskuksesta löytyy majoituksen lisäksi loistava punttisali, lääkäri- ja fysiotilat, hapenoton testausvälineistö, kylmä- ja kuuma-altaat palautumiseen jne.
Ensimmäinen leiri kestää kaksi viikkoa, jonka jälkeen on tarkoitus vielä keväällä leireillä kahteen otteeseen Gaviratessa maalis- ja huhtikuun aikana.


Categories: Blogi