Maailmancup III Luzern Sveitsi 7-9.7.2017

Robert Venillä alkoi omat soudut perjantaina 7.7.2017  maailmancupin kolmannessa osakilpailussa Sveitsin maailmankuululla Luzernin soutustadionilla. Miesten M1X lähdöissä mukana huikeat 32 soutajaa 28 eri maasta. Luzernin kisa toimii monien maiden soutajille näyttöpaikkana tuleviin MM-kisoihin Usa:ssa.

Robertin alkuerä soudettiin 7.7.2017  klo 12:55 ja Robert lähtönsä kolmantena ajalla 7:10.79 loppua kohden vain paikkansa jatkoon varmistellen. Kaikkien M1X alkuerien ajat yli 7 minuutin. Neljännevälierien soudut jatkuivat perjantai iltapäivästä alkaen klo 17:50 ja Robertin lähtö M1X Q2 klo 17:55. Soudusta kolme parasta semifinaaliin ja hän teki sen. Robert oli maalissa kolmantena pienellä erolla heti olympiafinalistien Synekin ja Fournier Rodriguezin jälkeen. ”Tosi hyvä mieli. Kauden tähän asti ylivoimaisesti kovimpaan paikkaan paras suoritus. Aamulla aika tasainen ja säästeliäs veto. Iltapäivällä oli sitten puolivälierässä hyvä taistelu. Hyvillä mielin eteenpäin”, Robert iloitsi.

Kuva: Balint Czucz Luzerne Sveitsi
Semifinaalit soudettiin lauantaina 8.7.2017  iltapäivällä yli 30 asteen helteessä. Robert semifinaalin oman lähtönsä viides ja urakoi sunnuntaina B-finaalissa sijoista 7-12. Semifinaalin SA/B2 voitti tuore maailmanennätysmies Manson, toisena Tsekin Synek ja kolmantena Sveitsin Stahlberg.
”Vähän tahmea veto oli tänään. Terävyys jäi uupumaan. Vastassa on kuitenkin kolme maailman parasta soutajaa, niin olisi tarvittu itseltä huippu onnistuminen, jotta olisin voinut haastaa paremmin. Toisaalta uskon, että parempaan oli myös potentiaalia. Huomenna on kuitenkin vielä tosi kovia kavereita vastassa B-finaalissa. Lähden hyvillä mielin taistelemaan”, kertoi Robert soutujen jälkeen.

Kovatasoinen B-finaali soudettiin 9.7.2017 klo 10:30 ja siitä lähdöstä sijoitus viisi, eli koko maailmancupin sija 11. Robertille.

Luzern kisojen Live-seuranta tästä linkistä http://www.worldrowing.com/events/2017-world-rowing-cup-iii/

Miesten M1X soutujen osallistujaluettelot, lähtölistat ja tulosseuranta tästä linkistä http://www.worldrowing.com/events/2017-world-rowing-cup-iii/mens-single-sculls/

Kuva: Balint Czucz Luzerne Sveitsi

Robert Ven ja Ilona Hiltunen Luzernin soutustadionin upeissa maisemissa.


Categories: Ajankohtaista