Robert Ven valmiina huipentamaan kautensa soudun MM-kilpailuissa Sarasotassa 24.9-1.10.2017

Sarasotassa Floridassa käytävät MM-soudut starttasivat sunnuntaina 24.9.2017 ja kestävät kokonaisen viikon 1.10.2017 asti. Osallistujia miesten yksikössä peräti 40 maasta, helpolla ei helteisessä kelissä ketään päästetä.

Robertin MM-kisojen päätöskisa C-Finaali soudettiin Sarasotassa helteisessä 31 asteen kelissä. Robert jäi hyvällä ajalla 06:52.090 neljänneksi, mikä kertoo kisojen kovuudesta. Puolivälissä matkaa Robert oli vielä toisena Ranskalaisen Verhoevenin takana, mutta jäi lopussa vielä Etele-Afrikan ja Valkovenäjän soutajien taakse. Neljäs sija C-finaalissa tiesi MM-kisa sijoitusta 16.

“Kisa oli hyvää omaa tasaista tekemistä. Soutu tuntuu teknisesti hyvältä ja kauden parhaalta, mutta kovuutta tarvitsen lisää. Perustaso tuntuu tällä hetkellä hyvältä, mutta ihan piikkiä ei saanut tänne. Toisaalta C-finaalissakin oli hyvää kilpailua kovien soutajien, esimerkiksi olympiavitosen kanssa. Tämä vuosi oli hyvä aloitus olympiadille. Talvella on vaan tehtävä lisää töitä”, Robert sanoi.

C/D semifinaali soudettiin torstaina 28.9.2017 aamusta klo 9.30 paikallista aikaa ja läpötila Sarasotassa 26 astetta. Robert oli ensimmäisen 500 metrin jälkeen kisassa kolmantena, mutta nousi pian toiselle sijalle pitäen sijoituksensa maaliin saakka. Toinen sija C/D välierässä toi paikan soutamaan C-finaaliin sijoista 13-18. ”Ihan hyvää perustekemistä tämän päivän kisa. Vähän oli väsynyt vielä eilisestä, mutta hyvin sai tsempattua. Nyt palautumaan, C-finaalissa vastassa vielä kovia kavereita joten koitetaan siellä vielä laittaa kaikki peliin”, Robert kertoi soudun jälkeen.

C-finaali soudetaan  perjantaina 29.9.2017 klo 21.20

Kuvaaja: Balint Czucz

27.9.2017 soudettiin puolivälierät kuumassa +30 asteen helteessä ja tyynessä kelissä. Sijoitusta haettiin 3 parhaan joukkoon ja välieriin, siihen olisi vaadittu lähes oma ennätysaika. Robertin soudetulla ajalla 7:01.89 tulos oli sija 4. ja paikka C/D finaaleihin soutamaan sijoista 13-24. ”Kohtalainen soutu. Edelleen tuntui teknisesti hyvältä, mutta viimeinen kovuus puuttui taistella kärkisijoista, mikä on ollut vähän ongelmana koko vuoden. Taistellaan kuitenkin näistä lopuista sijoituksista. Useita kovia miehiä vielä vastassa”, Robert sanoi soudun jälkeen.

Robert avasi kisat loistavalla soudulla. Alun Robert otti rauhallisesti omassa tahdissa ja loppua kohti kiristettiin vauhtia. Voimanjako osui soudussa hienosti kohdillee tuoden toisen sijan. Tämän päiväisellä soudulla Robert 24 parhaan soutajan joukossa ja keräilyeriltä vältyttiin.Robertin kommentit kisasta: “Hyvä aloitus kisoille. Oma soutu tuntui hyvältä. Teknisesti kauden parasta menoa. Siitä saa hyvää itseluottamusta. Lämpö tuntuu vähän tukalalta. Nyt vaan kunnon palautuminen. Seuraava startti tulee olemaan kova, Robert kertoi alkueränsä jälkeen.”

Robertilla soudut jatkuvat keskiviikkona 27.9 ja nähtävissä Livenä yllä olevasta linkistä. M1X puolivälierät starttaavat klo 19:41.

Robertin terveiset Sarasotasta 21.9: “Viikon aikana ollaan hyvin sopeuduttu lämpöön ja aikaeroon. Kisapaikka on aika massiivinen lämmittelyratoineen. Varikko ja katsomot sijaitsevat poikkeuksellisesti saaressa. Itse Sarasota on myös aika mahtava paikka. Lauantaina kisojen avajaiset ja sunnuntaina alkuerät.”