Erilainen talvi

Syksyllä päätin tehdä isoja muutoksia harjoitteluun. Useana vuotena harjoittelu ja kehitys on perustunut laktaattitesteihin, 5k ja 2k testeihin. Tänä talvena halusin palautua viime olympiadin fyysisistä ja fysiologista rasituksista, toisaalta myös kehittää heikkouksia, jotta pohja tulevaan on parempi. Fysiologinen painopiste on maximien ja kunnon ulosmittaamisen sijaan ollut puhtaasti aerobisen pohjan luonnissa. Fyysisesti olen harjoitellut voimaa poistamaan vanhat vammat ja tukemaan muutoksia soututekniikassa. Isoin muutos on ollut kuitenkin tekniikan ja biomekaniikan puolella. Viime vuodet vahvuuteni on ollut vetopituus ja voimakäyrä, ja heikkoudet jalkanopeus ja vedon segmentointi. Erityisesti tätä varten talvi on tullut harjoiteltua dynaamisilla laitteilla, conceptilla slideilla, concept dynamicilla ja rowperfectillä.


Ennen leiriä tuli arvioitua miten muutokset ovat toistaiseksi onnistuneet. Talvelle asetetut päämäärät näyttäisivät toteutuneen hyvin. Aerobinen ja anaerobinen kynnys on noussut selkeästi, omalle uudelle parhaalle tasolle. Erityisen tyytyväinen olen kuitenkin vammojen ja särkyjen poistumisen suhteen. Huomasin ensimmäisellä leirillä helmikuussa, että viimeisen kahden vuoden aikana vaivanneet vammat olivat täysin poissa. Fiilikset ja tuntuma veneessä on parempia mitä pitkään aikaan. Toisaalta myös talven muutokset dynaamisin laitteisiin näyttäisi parantaneen juuri haluamiamme tekniikan ominaisuuksia. Lisäksi oma ymmärräs omasta tekniikasta, ja mielikuvista miten sitä kehittää, on talven jälkeen parantunut.


Ensimmäinen leiri tutussa Italian Gaviratessa oli varsin onnistunut ja odotan jo seuraavan tuloa. Toisaalta myös Suomen kevään ja kotona harjoittelun odotus on kova. Leirillä treenien välissä tuli tänä vuonna tehtyä poikkeuksellisen paljon opiskelua, kun diplomityötä tulee työstettyä. Toivotaan kuitenkin hedelmien korjuuta kesältä niin soudun kuin opiskeluidenkin osalta.

Terveisin Robert


Categories: Blogi