Valinta Suomen melonta- ja soutuliiton olympialuokkien soudun vuoden urheilijaksi

Kauden 2018 päätösjuhlassa Merimelojien majalla Helsingissä palkittiin kauden menestyneimpiä urheilijoita, seuroja ja seuratoimijoita. Sain valinnan Suomen melonta- ja soutuliiton olympialuokkien soudun vuoden urheilijaksi. Tässä vaiheessa vuotta haluaisin vielä kiittää teitä kaikkia, kilpakumppaneita, seuroja, tukijoita ja kaikkia tsemppaajiani saamastani tuesta!

Pitkään kauteen mahtui sekä ylä- että alamäkiä. Tuloksellisesti en voi olla täysin tyytyväinen kauteen, mutta toisaalta harjoituksellisesti saavutimme valmennuksen kanssa asettamamme tavoitteet. Kuntopohja tuleville kahdelle tärkeällä kaudelle on huolella tehty, ja nyt voimme siirtää painopistettä maksimivauhtiin. Ensi vuoden MM-kisoissa jaetaan ensimmäiset paikat Tokion 2020 olympialaisiin, miesten yksikössä paikat jaetaan 9. parhaalle. Tokion kisoihin on yhteensä kolme karsintaa, toisin kuin Rion kisoihin oli kaksi. MM-kisojen lisäksi keväällä 2020 on vielä Euroopan karsinta missä on kaksi paikkaa tarjolla, ja lopuksi Final Qualification missä on kolme paikkaa jaossa. Luonnollisesti seuraava puolitoista vuotta tulee olemaan olympiadin tärkeintä aikaa.

Kauden jälkeen syksyllä kävimme valmennuksen kanssa läpi vielä kehityskohteita tulevaa kautta ajatellen, jotta maksimivauhtia saadaan parannettua. Uskon, että meillä on simppeli, mutta tehokas harjoitus- ja leirisuunnitelma ensi kautta ajatellen. Lisäksi olemme olympiakomitean asiantuntijoiden avulla parantaneet palautumis- ja ravintoasioita.

Viime viikolla kävimme vielä Saksassa veneenvalmistajan tehtaalla testaamassa kalustoa. Käytössämme oli useita erilaisia vaihtoehtoja, ja valmistajan pääsuunnittelija oli mukana konsultoimassa. Parin päivän testien perusteella löysimme venerunkomallin, joka vaikuttaa itselleni paljon rennommalta vaihtoehdolta kuin vanha veneenrunko. Tämän veneen olisi tarkoitus tulla käyttöön keväällä Italian leireille.

Kiitos vielä kaikille tuestanne ja oikein hyvää loppu vuotta!

Terveisin Robert

Matkassa mukana: