Ven ylivoimainen soudun EM-katsastuksissa

STT UUTINEN 15.8.2020:

Ven ja Karppinen olivat ylivoimaisia soudun EM-katsastuksissa – “Minä vain soudan, en tee valintoja”


Robert Ven on jopa kolmannen polven soutaja. Markku Ulander / LEHTIKUVA

STT

Suomen yksikkösoutua viime vuodet hallinnut Robert Ven voitti lauantaina Tampereella pidetyissä EM-katsastuksissa miesten molemmat lähdöt ylivoimaisesti. Näin Venin valinta Puolan Poznanissa lokakuun alussa pidettäviin EM-kisoihin on sinettiä vaille varmaa.

– Asiantuntijaryhmä esittelee sunnuntain jälkeen nimiä valmennusvaliokunnalle, joka tekee päätökset EM-valinnoista, sanoi liiton valmennuspäällikkö Ilona Hiltunen.

Lauantain kilpailu oli ainoa katsastuskilpailu 9.–11. lokakuuta pidettäviin EM-kisoihin. Naisissa Eeva Karppinen oli yhtä ylivoimainen kuin Ven miehissä.

– Startissa jännittää aina. Nytkin yksi juniori lähti lujaa, sai heti kisafiiliksen päälle. Valmistaudun mahdollisiin EM-kisoihin harjoittelemalla Turussa, toisen polven soutaja Karppinen sanoi.

Soutu kulkee Venin suvussa

Robert Ven on jopa kolmannen polven soutaja. Hänen isoisänsä edusti Belgiaa Melbournen olympialaisissa 1956 ja isäkin MM-kisoissa. Ven oli tyytyväinen etenkin selviin eroihin Joel Naukkariseen.

Tampereen Kaukajärvellä soudettiin kaksi lähtöä 2 000 metrin matkalla. Aamupäivällä Venin aika vastatuulessa oli 7.42,5 ja Naukkarisen 7.58,0. Iltapäivällä ajat olivat 8.19,8 ja 8.51,4.

– Minä vain soudan, en tee valintoja. Mutta olen iloinen selvistä eroista. Kun tulin maaliskuussa Suomeen oltuani viisi kuukautta Italiassa Milanon lähellä, pääsin heti harjoittelemaan Hämeenlinnan vesillä, Ven sanoi.

Toinen vene Italiassa

Ven jätti toisen veneen Italiaan ja harkitsee viimeistelyleirin pitoa siellä, vaikka Puolassa ei olekaan hellettä lokakuussa.

– Vuosi sitten olin koko kesän Suomessa ja kun MM-kisoissa elo-syyskuun vaihteessa Itävallassa olikin 35 astetta, kisoista tuli uran huonoimmat. Olin noin 30:s, Ven sanoi.

Koska EM-kisojen ja huhtikuussa 2021 pidettävien Euroopan olympiakarsintojen välissä ei kilpailuja ole, EM-edustajan luulisi pääsevän myös olympiakarsintoihin. Niistä pääsee kolme parasta Tokioon. Toukokuussa on jaossa vielä kaksi paikkaa maanosien yhteisissä karsinnoissa.

Suomen Melonta- ja soutuliitto tiedote olympiasoudun näyttökilpailusta tuloksineen

https://www.melontajasoutuliitto.fi/?x253956=2236497