2016 FISA European and Final Olympic Qualification Regatta 22-24.5.2016

“Tyhjä fiilis. Kaikki tuli annettua mitä pystyin, nyt ei vaan riittänyt. Nyt täytyy haukata happea vähän aikaa.
Haluan kovasti kiittää teitä monia ihmisiä,  jotka olette olleet mukana tukemassa ja kannustamassa matkan aikana. Kiitos!”
Terveisin Robert Ven Luzerne.
 
Robert Ven kilpailee sunnuntaina 22.5 alkavassa 2016 Final European and Final Olympic Qualification- regatassa Sveitsin Luzernissa. Miesten yksikkösoudun avoimessa luokassa (M1X) on jaossa viimeiset kolme paikkaa Rion Olympialaisiin. Robertin kauden aloitus on ollut vahvaa soutua. Maailmancupin ensimmäisessä osakilpailuissa irtosi uran ensimmäinen A- finaalipaikka sekä uran paras Mc- sijoitus, neljäs sija. Brandenburgissa EM-kisoissa Robert paransi uransa parasta sijoitustaan soutamalla kahdeksanneksi.
Robert lähtee kisaan luottavaisin mielin omaan tekemiseen uskoen, kevään kisat ovat menneet kuitenkin hyvin. -Ihan hyvillä mielillä karsintoihin lähdössä. Paineet on luonnollisesti kovat kun 17 kovaa yksikköä vastakkain ja vain kolmelle olympiapaikat tarjolla. Kuitenkin kevät mennyt tähän asti hyvin ja viimeiset harjoitukset myös, joten omaan tekemiseen lähdetään täysin keskittymään ja sillä pitäisi pitkälle päästä. Tiedän, että onnistuessani pystyn soutamaan kolmen sakkiin, mutta viivalla on muitakin, jotka siihen pystyvät. Kaikki on lopulta päivän kunnosta kiinni. Nöyränä lähden tekemään omaa työtäni, mutta en missään nimessä nöyristelemään muita, kertoi tilanteestaan Robert.
Robertin soudut starttaavat 22.5.2016 sunnuntaina M1x alkuerä 1, Race 4, klo 11.21. Soudun sijoilla 1/2 pääsee suoraan semifinaaliin, loput keräilyeriin.
 Semifinaalit soudetaan maanataina 23.5.2016 klo 17.14 alkaen.
M1X finaalit tiistaina 24.5.2016 klo 17.10
Robert Ven olympiakarsinnan finaalin 5. sija.
Lähdöstä 3 parasta lunasti paikan Rion olympialaisiin.
Robert Ven olympiakarsintasoutujen M1X finaaliin.
Tiistaina soudusta kolmelle parhaalle paikka Rion Olympialaisiin.’”Lämmittelystä asti kilpailijoista aisti että paljon pelissä. Startissakin moni lähti todella kovaa omaan tasoon nähden. Omasta tekemisestäkin kyllä huomasi, että paljon pelissä, mutta onneksi oma pää toimi hyvin ja maltoin tehdä omaa suoritusta. Myös kroppa toimi todella hyvin, ja se antaa hyvää itseluottamusta huomiseen”, Robert sanoi iloisena.
“Tienneensä puolen välin jälkeen, että Sveitsin ja Slovakian edustajat alkavat hieman hyytyä. Silti aloitin loppukirin aika aikaisin. Viimeinen pari sataa olisi voinut tulla vielä isommalla vaihteella, mutta kun tiesin, että paikka on hanskassa, ei kannattanut liikaa riskeerata. Huomisen kaikki kuusi finalistia ovat samaa tasoa. Päivän kunto sekä se, miten pää kestää ratkaisee paljon. Itse lähden hyvillä mielin taistelemaan ja laittamaan kaikki peliin”.
Robert alkuerästä suoraan semifinaaliin.
”Ihan hyvä, tasapainoinen veto. Kun näin, että jatkopaikka selvä, niin pientä säästelyä oli viimeinen 700 metriä. Huominen veto tulee varmasti olemaan tosi kova ja sekuntitaistelua”, Robert mietti.

Categories: Blogi